Vår pizza

Om det finns runt 3000 pizzerior i Neapel så finns det även lika många stilar av denna pizza. Det finns en helt korrekt pizza utan det skiljer otroligt mycket på i vilken stadsdel man är i samt vem som äger etablisemanget. Alltså är det vi serverar på vår pizzeria vår tolkning av Pizza Napoletana och ingen annans. Vi vet själva inte en enda pizza i Neapel som är exakt som vår, kanske finns det eller kanske inte. Huvudsaken är att vi rör oss inom det ramverk man kan kalla pizzan för Napolitansk, och det gör vi med råge.

På många sätt är den napolitanska pizzan tvärt om gentemot den svenska varianten. Den är mjuk, fluffig, lättsmält, lättäten, lite slabbig och har en större kant (cornicione). Alltså måste man ha ett öppet sinne första gången den äts, så se till att kasta alla dina förväntningar ur skallen innan du kommer innanför våra dörrar om du inte varit här innan. I jämförelse med en svensk pizza är även Pizza Napoletana mycket spartansk och du kommer endast hitta ingredienser som fyller ett klart syfte på pizzan. Avskalad skulle man kunna säga. I Neapel är pizza Margherita storsäljaren och troligtvis utgör den mer än 50% av alla pizzor som säljs där dagligen. På vår meny går den som pizza nummer 2.